Tata Steel Milieunieuws: Duurzamere Locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

Tata Steel Milieunieuws: Duurzamere Locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

Vanaf deze week rijdt er een nieuwe, duurzamere locomotief bij Tata Steel. De locomotief is zuiniger, schoner en maakt minder geluid dan de huidige locomotieven. Transport over het Gildenspoor wordt hierdoor een stuk stiller. Eind dit jaar rijden er drie van deze nieuwe locomotieven bij Tata Steel.

Het nieuwe type locomotief stoot minimaal 96% minder stikstofoxide (NOx) en minimaal 95% minder roet uit dan het oude model. Tevens gebruikt dit type 22% minder brandstof. De locomotief is ontworpen met de speciale geluidseisen voor de Gildenlijn als uitgangspunt.

“We streven ernaar om de vervoersstromen op, van en naar ons terrein zo min mogelijk impact op het milieu en de omgeving te laten hebben”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “Met de introductie van dit nieuwe type locomotief zetten we een flinke stap vooruit op het gebied van het verder verduurzamen van onze processen. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de mensen die in de omgeving van ons bedrijf wonen.”

Laatste berichten

Deel deze bericht