Jongeren Wijk aan Zee mogen eigen Roetz-magazine maken

Jongeren Wijk aan Zee mogen eigen Roetz-magazine maken

Heb jij altijd al eens een tijdschrift willen maken? Eentje waarvan jij mag bepalen wat erin komt te staan en hoe het eruit gaat zien? Dit najaar krijg je deze kans! Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud en woon je in Wijk aan Zee? Meld je dan snel aan voor dit project.

Met Vrijstaat Roetz ga je aan de slag met het samenstellen, schrijven en ontwerpen van een magazine. Alles mag en kan. Samen met de redactie van Roetz ga jij ontdekken hoe je jouw onderwerp op papier krijgt en grafisch ontwerper Henk Tijbosch legt je uit hoe je een magazine vormgeeft. En vind je bijvoorbeeld striptekenen leuk, of fotograferen? Dan kun je daar ook meer over leren.

Doe je mee?

In een periode van vier maanden maak jij samen met ervaringsdeskundigen en leeftijdsgenoten een magazine dat daarna zal worden gepresenteerd aan vrienden en familie. Aanmelden kan tot 30 september via [email protected] onder vermelding van je naam en adres. De (ongeveer) vijf bijeenkomsten vinden plaats in Wijk aan Zee. Geef je snel op voor dit unieke project!

Dorpsraad Wijk aan Zee

Met als doelstelling de leefbaarheid in Wijk aan Zee te bevorderen, richt de Dorpsraad zich op diverse thema’s. Zo zijn er werkgroepen voor de thema’s Milieu, Dorpsbelangen, Economie & Toerisme, Ruimtelijke Ordening en Welzijn, sport, kunst & cultuur. Dit project is een initiatief van de Dorpsraad en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Gebiedsgericht Werken van de gemeente Beverwijk.

Vrijstaat Roetz

Roetz is een platform voor proza, poëzie en opinie in de IJmond. Het is opgericht als een tijdschrift dat anders was en is dan de al bestaande tijdschriften. Roetz is vrijheid! Met andere woorden: een open podium voor iedereen. Ondertussen bestaat Roetz niet meer alleen uit een tijdschrift, ook betreft het boeken en bijeenkomsten, maar altijd zonder winstoogmerk. Roetz wil verbinden en kansen bieden. Meer informatie over Roetz is te vinden op www.roetz.nl.

Laatste berichten

Deel deze bericht